INFORMATION TILL DIG SOM ÄR UTSTÄLLARE

MALMÖMÄSSAN

Malmö
Mässgatan 6
215 32 Malmö

T: +46 (40) 631 11 10

info@malmomassan.se
www.malmomassan.se

Malmö Arena Hotell

Mitt emot Malmömässan ligger Malmö Arena Hotel. BW Malmö Arena Hotel är ett event- och affärshotell som i dagsläget har 395 rum. Hotellet som öppnade år 2015 ligger på bästa läge i Malmö Hyllie som erbjuder rum till rimliga priser.

Quality Hotel View

På Quality Hotel View befinner du dig i händelsernas centrum. Hotellet ligger mitt i hjärtat av den nya stadsdelen Hyllie i Malmö, navet i en av Europas mest dynamiska regioner – Öresundsregionen. Hotellet har 302 välplanerade och bekvämt inredda hotellrum. Hotellet har ett fint gym med relaxavdelning och på bottenplan finns lunch- och à la carte-restaurangen Brasserie X – food with a pinch of surprise.

Scandic Triangeln

Tre minuter med tåg från Malmömässan hittar vi Scandic Triangeln. Scandic Triangeln har 20 våningar, med 221 stora och ljusa rum som bjuder på en fantastisk utsikt över Malmö.

Det råder rökförbud och förbud mot öppen eld på Malmömässan. OBS! Allt dekorationsmaterial i montern måste vara brandbeständigt. Ska ni laga mat eller dylikt måste det vara god ventilation i montern. Vi har automatiskt brandlarm i våra mässhallar vilket innebär att våra rökdetektorer är mycket känsliga. Utryckning orsakat av utställare debiteras.

Önskas ström längre än till kl. 17.00 mässans sista dag, meddela Mäss-Service. Önskas nattström beställs detta i samband med övrig elbeställning.

All typ av videodokumentation inne på mässan måste på förhand godkännas av mässans projektledning.

Vi vill underlätta ert deltagande så att ni kan fokusera på mässdeltagandets affärsmässiga resultat och ägna er åt viktiga säljaktiviteter. Vid arrangemang organiserade av Easyfairs är utställarförsäkring obligatoriskt, men det finns undantag. Var vänlig kontrollera er företagsförsäkring eller andra försäkringar ni har, så ni har ett försäkringsskydd som känns relevant för er.

Under pågående mässa får varutransporter till hallen endast ske en timme före det att mässan öppnar. Förvaringsutrymmen för gods som behöves under mässan beställer ni på plats när ni packat upp er monter.

Bemannad garderob finns i entrén på Malmömässan. Garderoben öppnar 30 minuter före mässan och hålls öppen 30 minuter efter det att mässan stängt.

Gasoltuber får ej förvaras i montern nattetid utan skall tydligt märkas med monternummer och placeras i gången utanför montern efter stängning för att hämtas för förvaring. Vid behov av gasolflaskor i er monter görs anmälan till Josefine Solvang josefine@malmomassan.se.

Följande gäller för hantering av gods på Malmömässan:

Gods kan tas emot tidigast 2 mars 2020 och måste hämtas senast 8-9 mars 2020.

  • Tänk på att i förväg anmäla om du har skrymmande gods över 2,5 meter långt eller brett, eller gods som väger över 3 ton.
  • Ditt gods blir levererat till montern enligt normala fraktbestämmelser och debitering skrev enligt Malmö Mäss-Service prislista. Om ni själv önskar att ta emot leverans till Home etc. eller Outside Living ligger det er själv att bevaka denna ankomst. Tänk på att Du blir debiterad om Din transport ber om truckhjälp. Mindre paket tas emot och förvaras i låst utrymme samt levereras automatiskt till er monter, mot avgift.
  • Om ni har gods som väger över 1 ton per kolli, eller som är mer än 2 meter brett och/eller mer 2,5 m högt måste ni kontakta josefine@malmomassan.se minst två veckor i förväg.
  • I de fall där speditören, som levererar godset, ber oss transportera in godset till montern, kommer vi att göra det på utställarens bekostnad, oavsett vad som överenskommits mellan speditören och utställaren. Debitering sker enligt Malmö Mäss-Service prislista.
  • Under sista inflyttningsdagen påbörjas läggningen av gångmattor till kl. 16.00. Efter denna tid skall gångarna hållas fria från gods, emballage samt avfall.
  • Emballage och tomgods är inte tillåtet att försvara i montern, kontakta Malmö Mäss-Service för bortforsling och lagring av detta, minsta debitering är två kubikmeter. Allt material som förvaras utanför er hyrda monterplats under arrangemanget kommer att debiteras enligt gällande prislista.
  • Om godset ankommer före angiven tid då vi tar emot godset, kommer vi att köra det till lagret och kostanden för detta debiteras utställaren, desamma gäller om godset inte avhämtat inom angiven tid.
  • OBS! Malmömässan påtar sig inget ansvar för godset under godshantering.
  • Gods hämtas senast 18 oktober. Kostnader för lagerhållning av gods som ej hämtats inom angiven tid kan tillkomma.
  • Fraktsedlar: Det åligger utställaren att tillse att gods som ska hämtas är uppmärkt med korrekta fraktdelar. Tjänsten kan i särskilda fall köpas av Malmömässan mot tilläggskostnad.

Malmömässan, Outside Living
Företagsnamn, Monternummer
Kontaktperson (hos er), telefonnummer
Mässgatan 6
SE-215 32 Malmö

Husdjur får ej komma in på mässan. Endast ledhundar är tillåtet.

Monterns höjd är 2,5 meter. Observera att det ej är tillåtet att bygga över 2,5m utan tillstånd. Höjdbyggnation debiteras. Boka höjdbyggnation hos Mäss-Service jorgen@mass-service.se.

För att säkerställa högsta kapacitet och tillgänglighet för affärskritiska tillämpningar rekommenderar vi alltid en trådbunden anslutning. Kontakta Malmö Mäss-Service för beställning.

OBSERVERA ATT DET INTE ÄR TILLÅTET ATT TA MED EGEN ROUTER! Dessa slår ut mässhallens eget nätverk.

Malmömässan tillhandahåller fritt trådlösa nätverket i alla publika utrymmen. Vi lämnar dock inga garantier för att denna kostnadsfria tjänst är fullkomligt funktionssäker i alla lägen.

Citytunneln går kontinuerligt från Centralstationen och Triangelns Station och stannar efter 5-7 minuter vid Malmömässan. Buss 6, 7 och 33 stannar även på station Hyllie.

Under in- och utflyttning samt mässans öppettider tillhandahåller MalmöMässan kärl för allt brännbart material.

Under pågående mässa får varutransporter till hallen endast ske en timme före mässans öppnande. Förvaringsutrymmen för gods ni behöver under mässan beställer ni på plats när ni packat upp er monter. Det går bra att leverera gods från och med onsdagen den …….. vardagar mellan 08.00-16.00.

Det finns truckhjälp på plats vid inflyttning. Kostnaden beror på vad ni behöver hjälp med och ni betalar truckhjälpen tillsammans med er faktura från Mäss-Service.

Leveransadress
Det är mycket viktigt att du märker godset noggrant, ange adressen på följande sätt:

MalmöMässan
Outside Living
Företagets namn, monternummer*
Kontaktperson (hos er), telefonnummer
Mässgatan 6
SE-215 32 Malmö

Mottagarkontakt:
Li Mellberg
040-642 99 26

*Notera att godset måste vara uppmärkt med monternummer, företagsnamn och mässnamn för att
kunna köras ut till er monter och finnas på plats när ni kommer dit.

Spelas musik i montern eller genomförs demonstrationer förutsätts att musik/demonstrationsplatsen avskärmas på ett sådant sätt att ljudet ej går utanför den egna montern. Dessa begränsningar är till för allas trevnad och effektivitet.

Mässrestauranger i Malmö erbjuder er som utställare att köpa lunchkuponger vilket innebär att ni kan äta en av våra lunchrätter till specialpris. Kupongerna kan köpas på plats alternativt förbeställas per mail. Betalning kan ske kontant, med kontokort eller mot faktura. Kupongerna säljs i häften om 10 stycken, brutna häften återköps ej. Observera att enstaka luncher inte kan faktureras. Vid köp mot faktura tillkommer en fakturaavgift på 125kr. Maila er beställning till: kuponger@malmomr.se eller ring 040-642 10 00.

Fyll din monter med livets goda i form av mat och dryck. Mässrestauranger i Malmö äger utskänkningstillståndet på mässan vilka tillhandahåller alkoholhaltiga drycker och har Montercatering för dig som utställare. Mässrestauranger ger dig även förslag på något trevligt att bjuda dina besökare i montern. Montercatering levererar allt ifrån kaffe och smörgåsar till snittar och bubbel direkt till din monter. Eftersom vi finns och agerar direkt på plats kan du enkelt och snabbt höja nivån i din monter och bjuda på något extra. Kontakta oss, så berättar vi mer! Maila er beställning till: montercatering@malmomr.se eller ring 040-642 10 00.

Av Malmö Mäss-Service kan du beställa inredning till din monter. Tänk därför på att vara ute i god tid med er monterplanering och beställning. Efter 13 februari läggs ett tillägg av 25% på priset och under inflyttningsdagen läggs 50% på monterbeställningar.

Beställ i tid och spara pengar!

Av Malmö Mäss-Service kan du beställa inredning till din monter. Tänk därför på att vara ute i god tid med er monterplanering och beställning. Efter 13 februari läggs ett tillägg av 25% på priset och under inflyttningsdagen läggs 50% på monterbeställningar.

Mäss-Service finns i mässlokalen i anslutning till inlastningsportarna för frågor om monterbyggnation och teknik. Här kan ni bl.a. göra kompletterande efterbeställningar av montermaterial/utrustning.

KONTAKT
Beställningar görs via hemsidan: www.mass-service.se  
Malmö Mäss-Service
+46 (0) 40 30 67 20
info@mass-service.se

I  vår utställarportal MyEasyfairs lägger ni upp information om företaget, er logga, kontaktuppgifter, registrerar monterpersonal. hämtar banners och er digitala biljett.

Klicka här för att logga in.

Parkering finns i anslutning till mässan, först till kvarn gäller, se skiss. Det finns parkeringsautomater på plats, dessa tar de flesta svenska bensinkort och VISA-kort. På P-Norr finns två stycken automater som även tar utländska kort. Parkeringsapparna Parkster o Easypark funkar också bra att betala med. 

Inflytten den 3-4 mars:
Under inflytten får ni ställa bilar, släp och mindre skåpbilar (B-körkort) på P-Norr under förutsättning att släpet är frånkopplat från bilen och att ni betalar avgift för bil respektive släp eller skåpbil. Tänk på att ställa släp och skåpbil så att de inte hindrar övrig trafik. Observera att detta gäller endast under inflytten. Lastbilar, tyngre släp och dyl. parkeras endast på den grusade bortre delen av P-Väst.

Under mässan den 5-8 mars:
På bortre delen av P-Norr finns platser avsedda för släp, tar dessa slut kan ni ställa er på P-Öst. Släpet ska vara frånkopplade och ställda så att de inte hindrar övrig trafik. Lastbilar, tyngre släp och dyl. parkeras endast på den grusade bortre delen av P-Väst. För parkering av
enbart släp, anmäls registreringsnummer på expeditionen i P-huset vid Hyllie station. Parkeringarna är inte inhägnade eller bevakade! För parkering i parkeringshus är det endast betalning i automater som gäller.

Malmö Mäss-Service tillhandahåller all teknik på mässan. Tänk därför på att vara ute i god tid med er monterplanering och beställning. Efter 13 februari läggs ett tillägg av 25% på priset och under inflyttningsdagen läggs 50% på monterbeställningar.

I samarbete med If Skadeförsäkringar har Easyfairs Nordic tagit fram marknadens förmånligaste och enklaste försäkring för våra utställare. Se mer information här!

Mässan är en arbetsplats, stora truckar rör sig i lokalerna och av detta skäl är det inte tillåtet för barn under 16 år att vistas i lokalerna under in- och utflyttning. Respektera förbudet för era barns och våra truckförares skull.

Under mässan välkomnar vi varmt alla, även de allra minsta!

Rensa monterväggarna från häftklammer, stift, tejp m.m. Om detta inte har gjorts debiterar Malmö Mäss-Service en timkostnad. Malmö Mäss-Service debiterar även kostnad för återställande av väggar som utställare målat.

Återlämning av lånat material, nycklar etc., skall göras till Malmö Mäss-Service, omedelbart efter mässans stängning.

ÖPPETTIDER:
Fredag 12 mars 
11-18

Lördag 13 mars 
10-17

Söndag 14 mars 
10-16

Tillträde: 90 min till 30 min innan mässan öppnar.

INFLYTT:
Torsdag 11 mars
07-20

Behöver ni extra tid för inflytt?
Kontakta Malmö Mässervice. 

Obs! Viktigt att ni håller 30 min vid inflytt. 

UTFLYTT:
Söndag 14 mars
16-22

Måndag 15 mars
07-12

Obs! Det är inte tillåtet att påbörja demontering av montern före klockan 16:00 sista mässdagen. Montern måste även vara bemannad fram till denna tidpunkt. I förekommande fall kan Easyfairs komma att påföra ett vitesbelopp om 10 000 kr.

Info om utflytt:
30 min gäller vid utflytt. Tänk på att packa ner er monter innan ni kör in bilen på lastgården. Det brukar vara kö in den första timmen när mattorna ska plockas i gångarna och under denna tiden släpper vi inte in bilar på gården, och inga vagnar får komma in i hallen medan mattor plockas. 

Tillträde för utställare via lastgården från kl.07.00 torsdag och fredag samt från 08.00 lördag och söndag fram till 30 min innan mässan öppnar.

Tillträde för utställare via huvudentrén från 1 h innan mässan öppnar. Mässan är tillgänglig för utställare en timme efter stängning.

Allt du behöver veta inför ditt mässdeltagande

Vad roligt att du ska medverka som utställare på Home & Outside! På denna sida har vi samlat de vanligaste frågorna. Får du ändå inte svar?

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Mer information

Hallskiss för 2021. 

Karta parkering
Scroll to Top